Apa langkah-langkah kanggo nyuda konsumsi elektroda

Saiki, langkah utama kanggo nyuda konsumsi elektroda yaiku:

Ngoptimalake paramèter sistem sumber daya. Parameter pasokan listrik minangka faktor utama sing nyebabake konsumsi elektroda. Contone, kanggo tungku 60t, yen voltase sisih sekunder 410V lan saiki 23kA, konsumsi elektroda ngarep bisa minimal.

Elektroda komposit sing adhem banyu digunakake. Elektroda komposit sing adhem banyu minangka jinis elektroda anyar sing dikembangake ing luar negeri ing taun-taun pungkasan. Elektroda komposit sing digawe adhem banyu kasusun saka bagean tabung baja sing digawe adhem banyu ing ndhuwur lan bagean kerja grafit ngisor, lan bagean sing adhem banyu udakara 1/3 dawane elektroda. Amarga ora ana oksidasi suhu tinggi (oksidasi grafit) ing bagean tabung baja sing digawe adhem banyu, oksidasi elektroda dikurangi, lan bagean tabung baja sing digawe adhem banyu njaga kontak sing apik karo gripper. Amarga benang bagean sing adhem banyu lan bagean grafit nggunakake jinis sing adhem banyu, bentuké stabil, tanpa rusak, lan bisa tahan torsi gedhe, sing nambah kekuwatan antarmuka elektroda, saengga bisa nyuda konsumsi elektroda.

1

Mekanisme anti-oksidasi elektroda grafit semprotan banyu digunakake. Amarga konsumsi elektroda ing proses peleburan, langkah-langkah teknis penyemprotan banyu elektroda grafit lan pencegahan oksidasi ditindakake, yaiku alat penyemprotan banyu ring digunakake ing ngisor griper elektroda kanggo nyemprotake banyu ing permukaan elektroda, mula banyu kasebut mili mudhun ing permukaan elektroda, lan pipa dering digunakake kanggo nyebarke udara sing dikompres menyang permukaan sing saiki ana ing ndhuwur bolongan elektroda tutup tungku, supaya bisa ngeterake aliran banyu. Nggunakake metode iki, konsumsi elektron baja ton mudhun kanthi jelas. Teknologi anyar pisanan ditrapake ing tungku listrik listrik sing paling dhuwur. Metode elektroda nyemprot banyu iku gampang, gampang dioperasikake lan aman.

Teknologi lapisan permukaan elektroda. Teknologi lapisan elektroda minangka cara sing gampang lan efektif kanggo nyuda konsumsi elektroda.

Bahan lapisan elektroda sing umum digunakake yaiku aluminium lan macem-macem bahan keramik, sing tahan resistensi oksidasi sing kuat ing suhu dhuwur lan bisa nyuda konsumsi oksidasi ing permukaan sisih elektroda.

2

Elektroda celup digunakake. Elektroda celup yaiku nyelupake elektroda menyang agen kimia lan nggawe permukaan elektroda kasebut berinteraksi karo agen kanggo nambah resistensi elektroda menyang oksidasi suhu dhuwur. Konsumsi elektroda dikurangi 10% ~ 15% dibandhingake karo elektroda normal.

3

Wektu kiriman: Aug-10-2020